Koreja e Veriut kërcënon SHBA-të: “Shumë shpjet do ju shkatërrojmë”

krverTensionet mes Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Koresë së Veriut po shtohen çdo ditë dhe më shumë. Drejtuesit e vendit komunistë kanë deklaruar se shumë shpejt do të shkatërrojnë Amerikën, nëse kjo e fundit vazhdon me provokimet e saj.

Lideri i Koresë së Veriut Kim Jong Un është shprehur për televizionin shtetëror se : ” SHBA përballet me një shkatërrim të plotë, duke iu bashkuar veprimeve aggressive ndaj Koresë së Veriut në këto kohëra delikatë”. Kërcënime të tilla kanë ardhur shpesh nga Koreja e Veriut drejt Amerikës, pasi kjo e fundit ka nisur një stërvitje të përbashkët me Korenë e Jugut, ku quhen provokime nga ana e liderit Kim Jong Un. Koreja e Veriut realizoi në dhjetor të 2012 edhe një testim të raketave me rreze të gjatë veprimi, nëpërmjet lëshimit të një sateliti në hapsirë