“Konjaci”, ushqimi më i ri i cili ju dobëson shumë shpejt

59konjac-2Dëshironi të humbisni disa kile të tepërta? Për të interesuarit vjen Shirataki Konnyaku, i njohur shkurtimisht edhe si “Konjac”. Ky është një ushqim dietik që tashmë po përshkon vrullshëm kulturën perëndimore. Në fakt Konjac është përdorur në Japoni qysh 2000 vjet më parë për vetitë e tij të shumta. Ai redukton kolesterolin dhe ndihmon në funksionin e zorrëve, por jo vetëm kaq! Konjac ul nivelin e sheqerit në gjak, kështu që ai është ushqimi i duhur për ata që vuajnë nga diabeti dhe është veçanërisht i përshtatshëm për dietat e ashtuquajtura “kufizuese”, përderisa për këtë ushqim nuk ka kufizime konsumimi, transmeton shqip. Kërkojeni atë në restorantet që shërbejnë ushqime perëndimore!