Kjo pajisje mund të riktheje në jetë një pacient 7 orë pas vdekjes

zemra_oleleleNjë pajisje e re mund të sjellë në jetë pacientë të sëmurë me zemër 7 orë pasi kanë ndërruar jetë. Ajo i shpëton viktimat duke nxjerrë nga trupi gjakun, duke i hequr dioksidin e karbonit e duke e injektuar sërish të mbushur me oksigjen, pra duke bërë punën e zemrës.

Sipas “Daily Mail”, në Britani çdo vit rreth 60 mijë persona pësojnë atak kardiak. Vetëm 10 mijë arrijnë nëpër spitale dhe nga këta vetëm 3 mijë shpëtojnë.

Burimi : albeu