Kjo është një fitore e madhe për gratë në Arabinë Saudite

largea_womeen111357939523Mbreti i Arabisë Saudite, Abdullah, ka caktuar 20 gra në atë që njihet me emrin Këshilli Shura dhe që është një trupë këshillimore për legjislacionin e ri.Më përpara në këtë trupë kishte vetëm meshkuj.

 

Por me dy dekrete të reja, mbreti ka kërkuar nga qeveria që gjithmonë në këtë këshill të ketë edhe 1 e pesta gra. Në total këshilli ka 150 anëtarë.

Sipas BBC, mbreti e ka marrë vendimin pas këshillimeve në liderët fetarë.

Femrat kanë shumë pak role në këtë shtet konservator.

Atyre nuk iu lejohet të ngasin makinat, nuk lejohet që të mbajnë poste të larta politike dhe do të votojnë për herë të parë në vitin 2014.

Atyre nuk iu lejohet të udhëtojnë pa lejen e një mbikëqyrësi mashkull dhe nuk përzihen me meshkuj të panjohur.

Për shumë njerëz ky është një moment historik, por korres