Kinë, lyejnë barin për t’u dukur më jeshil

 

barijeshillBari i fqinjit është gjithnjë më i gjelbër! Ndoshta ky është motivi që shtyu autoritetet e Chengdu, qyteti i peste me i populluar në Kinë, për të lyer barin nëpër rrugë me nje jeshile të shkëlqyer.

Një strategji, që nga njëra anë krijon një iluzion perfekt optik, ndërsa nga tjetra polemika dhe preokupim të banorëve. Dyshime janë hedhur rreth produktit të përdorur, por autoritetet sigurojë që ngjyruesi nuk është i dëmshëm.

Në internet nuk mungojnë as komentet ironike: “Tani të lyejmë edhe qiellin për t’u dukur më blu.”.