Këto ushqime mund të ruhen shumë më gjatë sesa e kishit menduar ndonjëherë! Ja sesi

Vera gjithmonë sjellë gjithmonë diell dhe gëzim në jetët tona dhe ne do të donim aq shumë të kishim një tas me fruta të freskëta në tryezën tonë për sa më shumë kohë që të ishte e mundur. Për fat të keq, shumica e produkteve kanë një afat shumë të shkurtër kohor. Por mos u shqetësoni! Ne do t’ju tregojmë disa këshilla të dobishme sesi mund të ruani më shumë ushqimet tuaja të preferuara.
Luleshtrydhe + uthull + ujë;
Përzieni pak uthull molle me ujë. Shpëlani mirë luleshtrydhe dhe vendosini ato në frigorifer. Në këtë mënyrë ju mund t’i ruani ato shumë gjatë.
Djathë + letër pergamene;
Djathi do të ruhej shumë mirë, nëse e vendosni në letër pergamene dhe në një tas qeramike ose qelqi. Ju gjithashtu mund ta vendosni atë në një kuti plastike, por mbajeni atë pak hapur. Mbajeni djathin në një pjesë më të ngrohtë të frigoriferit. Një mënyrë tjetër e përshtatshme për ta ruajtur është edhe ngrirja e tij.
Rrushi + litar;
Vendi më i mirë për të ruajtur rrushin në frigorifer është pjesa e pasme. Zgjidhni varietetet e vonshme dhe lidheni rrushin në mënyrë që ata të prekin njëri-tjetrin sa më pak të jetë e mundur. Ju mund t’i ruani ato për një kohë të gjatë nëse i varni në një dhomë të thatë, të ftohtë, të errët dhe të ajrosur.
Peshk + akull;
Procesi pas kapjes së peshkut është shumë i rëndësishëm. Ju nuk duhet ta transportoheni atë në një qese plastike, ndërsa ai është ende gjallë. Frigoriferët mesatar nuk mund të sigurojnë temperaturën e duhur për të ruajtur peshkun e freskët, por nëse e vendosni në një ftohës, mund ta zgjasni afatin e ruajtjes prej 2-3 ditësh.
Shalqi + hi, argjila, myshk ose kashtë;
Shalqinjtë mund të ruhen më mirë në një bodrum me një temperaturë prej rreth 35° C. Në këtë mënyrë ato do të mund të mbahen për një kohë shumë të gjatë. Mbushini ato në një leckë, dhe varni në një rrjet ose vendosni në një raft, të mbështjellë në kashtë. Ju gjithashtu mund t’i mbuloni me argjilë ose dyll. Mundësitë e tjera janë të ruhen në hi (në një fuçi) ose në myshk të thatë.