Këto janë zonat më të ndjeshme në trupin e femrës


Nëse ende nuk jeni informuar se cilat janë zonat erogjene të femrave, tani është koha për ta mësuar, dhe nuk është keq që të aplikoni metodën e duhur të stimulimit.
Zonat erogjene në trupin e femrës, janë burim i vazhdueshëm frymëzimi për secilin mashkull që dëshiron të dijë më tepër rreth partneres së tij, dhe shkencëtraët kanadez kanë kryer një studim në të cilin dëshirojnë të dijnë se deri në ç’masë arrin ndjeshmëria e pjesëve të caktuara të trupit të femrës.

Me pak fjalë, qëllimi ka qenë të përcaktohen disa lloje të referencave për trupin e femrës – cilat vende duhet butësisht të preken, dhe cilat zona reagojnë më mirë ndaj presionit.

Pjesët e testuara të trupit ishin thithat e gjoksit, krahu anësor i gjoksit, perineumi… dhe vende të tjera, si dhe janë krahasuar zonat stimuluese si stomaku, qafa, parakrahu si dhe pjesë tjera të trupit që nuk përfshihen si zona erogjene.

Janë studiuar stimuj në formën e prekjeve të lehta, presion dhe dridhje, dhe ja rezultatet e fituara:

– Prekja e lehtë më së shumti ngacmoon qafën parakrahun si dhe fillimin e vaginës, ndërsa më pak të ndjeshme janë areolat.

– Presioni i lehtë shkakton ndjeshmëri më të madhe tek thithat e gjoksit dhe klitorisit, ndërsa më pak ndjeshmëri në stomak dhe anën e gjoksit.

– Klitorisi dhe thithat janë më të ndjeshëm ndaj vibracioneve, e nga këto më së shumti ka reagime klitorisi.

Prandaj, gjatë prekjes së organeve gjenitale, përdorni presion të lehtë dhe vibracione, ndërsa në pjesët tjera të trupit, në përjashtim të thithave, prekni lehtë pjesët që janë të nevojshme.
poa