Këto fakte interesante nuk i keni ditur më parë (Foto)

screenshot-1_1457289069-5367211
Një mendje kureshtare është e “uritur” për informacione. Faktet e ushqejnë trurin dhe e bëjnë atë të shëndetshëm dhe të lumtur.
Për një tru të shëndetshëm, është mirë që të kërkoni çdoherë informacione të reja dhe t’i shpërndani ato me të tjerët.

Kështu, këto fakte që ne i sjellim më poshtë për ju ndoshta janë të reja për ju, të cilat pasi t’i mësoni është mirë t’i ndani me të tjerët.

A i keni ditur këto fakte? Lexoni ato më poshtë:

1. Pasqyrat në fakt kanë ngjyrë të gjelbër

Ju mund t’ua dalloni ngjyrën atyre nëse shikoni në një “tunel pasqyrash”.

2. Për të bërë një kile mjaltë, bletët duhet të vizitojnë më shumë se një milion lule dhe të fluturojnë rreth 50,000 milje.

3. Askush nuk e mban mend momentin e lindjes, për shkak se truri nuk është i zhvilluar mjaftueshëm në atë kohë, për të formuar kujtime afatgjate.

4. Qoshja rozë e syrit, apo ‘plica semilunaris’, ka mbetur si pasojë e zhvillimit tonë evolutiv kur ne kishim qepallat e brendshme si të zogjve dhe zvarranikëve, transmeton Gazeta Express.

5. Bashkimi Sovjetik u detyrua të anulonte provimet e historisë për 53 milionë studentë më 1998. Arsyeja? Reformat e Gorbachev kishin zbuluar shumë gënjeshtra të kohës së Stalinit, për të cilat ekspertët kishin vështirësi të dinin se cila ishte e saktë dhe cila fantazi.

6. Veturat elektrike nuk janë diçka e re. Në fakt, ato janë pasardhëse të modelit T të Ford. Nga viti 1900, një e treta e veturave ishin elektrike.

7. Pa muskuj, fytyra e njeriut do të ishte e tmerrshme