Këta janë 20 njerëzit më të pasur në botë


Revista Forbes ka publikuar pasurinë e 20 njerëzve më të pasur në planet, e cila ka rënë me më shumë se 70 miliardë pas krizës globale ekonomike.

Humbësi i madh është manjati i “Telekom”-it, meksikani Karlos Slim. Renditja më e fundit e “Forbes” tregon se elita e botës është tronditur ndjeshëm vitin që lamë pas.
Në total pasuria 20 miliarderëve ka rënë në një vit nga 899 miliardë dollarë në 927 miliardë dhe numri i miliarderëve në botë ka rënë nga një rekord 1,826 në 2015 në 1,810.
Është hera e parë që numri i miliarderëve ka rënë për 7 vite dhe e para për 20 më të pasurit që nga 2012.
Lista e meshkujve më të pasur në botë:
Bill Gates
Amancio Ortega
Warren Buffet
Carlos Slim
Jeff Bezos
Mark Zuckerberg
Larry Ellison
Michael Bloomberg
Charles Koch
David Koch

Lista e femrave më të pasura në botë:
Liliane Betterncourt
Alice Walton
Jacqueline Mars
Maria Franca Fissolo
Susanne Klatten
Laurene Powell Jobs
Abigail Johnson
Charlene de Carvalho Heineken
Iris Fontbona
Massimiliana Landini Aleotti
a1a