Kështu ishte shtëpia e profetit Muhamed (Video)


Nuk ka fotografi reale të kohës, por bazuar në rrëfimet e tij, të shokëve të tij dhe njerëzve që kanë jetuar në të njëjtën periudhë me të, është ndërtuar edhe modeli i shtëpisë në të cilën ka jetuar Pejgamberi.
Gjëja e parë që të bie në sy sa po sheh pamjet është thjeshtësia dhe modestia e madhe në të cilën ka jetuar Pejgamberi Muhammed.
Pejgamberi i fundit, Muhammedi, u lind ne Mekke, ditën e hënë më 20 prill 571, ndërsa vdiq në moshën 63 vjeçare më 8 qershor të vitit 632./lajmi.net
Shtepia-e-profetit-Muhamed