Kërkimet për Malaysia Airlines edhe nën det

Ekipet e kërkimit për avionin e humbur të Malaysia Airlines MH370 do të nisin një nëndetëse robotike për herë të parë në shpresën e gjetjes së kutisë së zezë të aeroplanit.

Nuk ka asnjë sinjal që është gjetur deri në zonën e kërkimit në Oqeanin Indian jugore që prej tetë prillit kur u zhduk avioni, por zyrtarët mbeten mjaft të sigurt se ata e dinë vendndodhjen e përafërt të kutisë.

Ekipet e kërkimit tani do të nisin një mjet transporti nënuojr pa ekuipazh, në një përpjekje për të marrë një vështrim më të afërt sa më posht detit në zonën e kërkimit të bregdetit perëndimor të Australisë.

“Ne nuk kemi pasur një zbulim të vetëm në gjashtë ditë, dhe unë mendoj se është koha për të shkuar nën ujë, ” shpjegoi Angus Houston, kreu i përpjekjeve të kërkimit.