Kanceri në stomak zhvillohet në heshtje dhe këto janë shenjat e para

Kanceri i stomakut është një sëmundje që zhvillohet në heshtje.

Ajo shpesh është fatale dhe e vështirë për t’u trajtuar kur arrin fazat e avancuara. Ja shenjat e para.

Kjo është arsyeja pse ajo është shumë e rëndësishme që të njohin simptomat me kohë, në mënyrë që të rrisim shanset për të mbijetuar. Shanset e shërimit janë të larta vetëm në rastet e zbulimit të hershëm, që nuk është gjithmonë i mundur.

Njerëzit zakonisht i injorojnë simptomat apo i ngatërrojnë me diçka tjetër dhe kjo është arsyeja pse sëmundja është aq vdekjeprurëse.

Kanceri i stomakut është një rezultat i rritjes së pakontrolluar të qelizave jo normale në stomak që rezulton në tumore në mukozale dhe zona muskulare. Një nga llojet më të zakonshme të kancerit në stomak është adenocarcinoma.

Këtu janë simptomat më të zakonshme të kancerit të stomakut:

Gjak në jashtëqitje;

Anemi;

Lodhje;

Lëvizje jo të rregullta të zorrëve;

Të vjella dhe të përziera;

Mungesa e oreksit;

Ndjenjë e plotë pas ngrënieve të vogla;

Dhimbje të vazhdueshme në bark.

Të gjitha këto simptoma ngjajnë me një virus në stomak që është arsyeja pse shumë njerëz i injorojnë ato, derisa është tepër vonë.

Megjithatë, në rastet e kancerit të stomakut, këto shenja zakonisht përparojnë edhe më keq me kalimin e kohës.