Kamera që mund ta gëlltisni

Londër – Shkencëtarët kanë krijuar një kamera që mund të ndihmojë mjekët të zbulojnë kancerin në fazat e hershme të tij. Kamera është brenda një kapsule dhe ka madhësinë e një pilule. Ajo përmban një lazer që ndriçon mbi muret e ezofagut. Pajisja e teknologjisë së lartë ka sensorë që regjistrojnë reflektime të lehta për të dhënë imazhe të detajuara mikroskopike ku mund të shfaqen ndryshimet qelizore në ezofag.50f3ba459f758