Ka tërhequr dhe ka shtrënguar gishtin e vet të unazës 20 sekonda. Rezultati? Diçka vërtet e pabesueshme!

Ka tërhequr dhe ka shtrënguar gishtin e vet të unazës 20 sekonda. Rezultati? Diçka vërtet e pabesueshme!

Kur diçka na dhemb apo kemi ndonjë dhembje, zakonisht përdorim ilaçe. Shikoni këto këshilla se si t’i largoni plotësisht ilaçet helmuese nga jeta juaj!

Sipas artit të refleksologjisë së lashtë, secili gisht është i lidhur me ndonjë dhembje dhe emocion, transmeton Telegrafi.

Nuk mundemi vazhdimisht të shkojmë te mjeku, prandaj ekziston mjekësia alternative. Kjo është mënyra gjithsesi më e thjeshtë, më natyrore dhe më e lirë se si t’i zgjidhni disa probleme.

Tani mund t’i përdorni disa nga këto teknika brilante të Lindjes.

Gishti i madh: anksiozitet dhe dhembje koke
Gishti i madh bart peshën e të gjitha vendimeve. Pos dhembjes së kokës dhe anskiozitetit, është i lidhur edhe me shpretkën dhe lukthin. Nëse keni pasur dhimbje në njërën nga këto, provoni t’i bëni presion të butë. Për 3 – 5 minuta do të ndiheni më mirë.

Gishti tregues: frustacioni dhe dhembjet e muskujve
Ky gisht është psikologjikisht i lidhur me gjendjet emocionale të konfuzionit dhe frikës. Duke e mbajtur këtë gisht mund të çoni reagimet nga veshkat dhe do t’u ndihmoni atyre. Pacientët të cilët kanë pasur probleme të këtilla, kanë deklaruar që ndihen më mirë pas këtyre masazheve. Mbajeni gishtin dhe frika dhe konfuzioni do të zhduken.

Gishti i mesëm: hidhërimi dhe lodhja
Nëse ndieni lodhje apo keni probleme me qarkullimin e gjakut, provoni të bëni presion në gishtin e mesëm. Gjithashtu ndihmon te problemet me mëlçinë dhe këto ushtrime krijojnë efekt të dukshëm të qetësimit. Pas këtyre ushtrimeve, pacientët kanë pasur qarkullim të ulur të gjakut dhe anksiozitetit.

Gishti i vogël: nervozizmi dhe stresi
Ky gisht kryesisht ka të bëjë me problemet me vetërespektim të ulët. Derisa e bëni këtë ushtrim provoni të kthjelloni mendjen dhe të mendoni për të tashmen. Ky ushtrim është i mirë nëse keni probleme nervore.

Shuplaka: neveri dhe tendosje
Shuplaka është jashtëzakonisht e rëndësishme dhe mund ta shtrëngoni me gishtin e madh dhe mbajeni derisa t’i bëni tri marrje fryme apo shtypeni shuplakën dhe rrotullojeni. Efikasiteti i këtij trajtimi ndryshon nga personi te personi, varësisht sa mirë e praktikoni. U ka ndihmuar disa pacientëve të cilët kanë qenë të sëmurë nga kanceri.

Dora: qarkullimi i gjakut dhe forca
Ky ushtrim alternativ bëhet në të njëjtin parim si edhe ushtrimet e mëparshme. Disa pacientë mendojnë që ajo i çon më afër meditimit. Pas kësaj shtohet qarkullimi i gjakut në veshka dhe në zorrë, për çka dëshmojnë rezonancat e tyre magnetike.