Ja si të shpëtoni nga barku i fryrë pa qenë nevoja të bëni ushtrime

Fryrja e barkut është një proces tërësisht natyral dhe që i ndodh kujtdo në një moment të caktuar. Ajri i grumbulluar në stomak është rezultat i disa mikroorganizmave dhe bakterieve që e shkaktojnë këtë proces. Sa më e vështirë është për stomakun të djegë ushqimin, aq më shumë gazra ai lëshon.

Prandaj në do t’ju tregojmë disa mënyra të thjeshta sesi të shpëtoni nga barku i fryrë dhe në të njëjtën kohë të ndihmoni edhe stomakun në “punën” e tij të përditshme.

– Masazhojeni për 2-3 minuta me dorën tuaj barkun në afërsi të kërthizës. Kjo ndihmon që të çlirohen gazrat dhe të lehtësohet stomaku.

– Masazhojeni dhe shtypeni vetëm me njërin gisht të njëjtën pjesë të barkut. Kjo do të ndihmojë në eleminimin e ujit dhe do të qetësojë dhimbjet e stomakut.

Disa këshilla që të shmangni fryrjen e barkut:

– Pini një gotë me ujë të ngrohtë me limon çdo mëngjes.

– Mos pini kafe ose qumësht për mëngjes.

– Mos pini asnjëherë alkol me stomakun bosh.

– Pini sa më shumë çaj me xhenxhefil.

– Shmangeni fast food-in dhe ëmbëlsirat.

– Mos hani me nxitim dhe uri.

– Reduktoni konsumin e ushqimeve të pasura me fibra.