Ja si të hiqni gurëzat pa i prishur dhëmbët me një përbërës të vetëm

index

Heqja e gurëzave duket si një proçedurë e ndërlikuar, por pasi të lexoni këtë postim do t’ju duket si diçka krejtësisht e natyrshme. Ju mund t’i mbani dhëmbët e pastër me një përbërës të vetëm pa u shqetësuar se mund t’i dëmtoni dhëmbët. Ky përbërës është vaji i parafinuar i kokosit. Gjithçka që duhet të bëni është të hidhni 2 lugë vaj kokosi në gojë dhë ta mbani për 5 minuta. Pas këtyre minutave mund të përdorni furçën e dhëmbëve për t’i pastruar ato. Duhet të jeni të kujdesshëm që mos të gëlltisni asnjë pikë nga ky vaj poshtë, sepse do të jetë i mbushur nga bakteret e gojës. Kjo teknikë ndihmon në trajtimin e gingivitetit, ekzemës, eliminimin e erës së keqe të gojës dhe sëmundje të tjera. Vaji i kokosit heq bakteret nga mishrat dhe zbut gurëzat (që janë në fazën fillestare).