Ja sa kosovarë morën nënshtetësi austriake vitin e kaluar

Passport.jpg1
Numri i të huajve që mori nënshtetësi austriake vitin e kaluar u rrit për 3.7% krahasuar me një vit më parë. Kosovarët zënë vendin e pestë për nga numri i të huajve që u bënë austriakë.
Mediat austriake raportojnë se janë gjithsejtë 7.693 të huaj që gjatë vitit 2014 u pajisën me pasaportë austriake,
Qytetarët nga Bosnje e Hecergovina zënë vendin e parë për nga numri i atyre që u natyralizuan si austriakë, ndërsa kosovarët të pestët: Bosnje e Hecergovina (1120), Turqia (885), Serbia (671), Federata Ruse (733) dhe Kosova (381).