Ja rekordet e Messit

0Kur flisni për lojtarin më të mirë në botë dhe pasardhësin e legjendës Diego Mradonna, atëherë vetëm një emër mund të jetë: Lionel Messi.

Sezonet e tij gjatë performancave në ekipin e Barcelonës, pa dyshim që do të mbesin gjithnjë në kujtesën e fansave të tij. I lindur më 24 qershor 1987, në Rosario të Argjentinës, lojtari u zhvendos për në Spanjë në moshën 13 vjeç, pasi ekipi i Barcelonës u pajtua që të paguante për trenimin e tij.

Në vitin 2012, ai arriti rekord dhe më pas u emërua ‘Lojtari i Viti nga FIFA për të katërtën herë. Messi ka thyer rekordin Guinness, ku brenda një vitit kalendarik ka shënuar 91gola. Mban epitetin e lojtarit që ka shënuar më së shumti gola në një kapinat botëror.