Ja në cilin krah duhet të flini

remember-always-sleep-on-the-left-side-of-the-body-heres-why-620x330-780x439-650x358
Shumica e njerëzve janë të panjohur me faktin se pozita në të cilën flini ka rol të rëndësishëm në shëndetin e përgjithshëm, e veçanërisht për sistemin e tretjes.
Edhe në kohërat e lashta, murgët janë shtrirë menjëherë pas shujtave për të ndihmuar me tretjen. Mjekësia ayurvedic¸që është mjekësia më e vjetër Orientale, e konfirmon këtë fakt dhe rekomandon të flini në krahun e majtë, transmeton Telegrafi.

Ayurveda tregon se ka shumë arsye se përse duhet të praktikoni fjetjen në anën e majt.

Disa nga këto arsye janë:

– Ndihmon në sistemin e tretjes

– Kontribuon në funksionimin e shëndetshëm të shpretkës

– Përmirëson eliminimin e substancave të rrezikshme

– Promovon qarkullimin e gjakut në zemër etj.