Ja merimanga qe krijon nje kopje te vetes per mbrojtje

137Ajo qe shihni ne fotografi nuk eshte nje merimange, por nje veper arti e nje merimange. Nje produkt i nje pune dinake qe realizon kjo merimange qe te genjeje ata qe afrohen sikur eshte madhesia e vertete e saj.

Kopja qe krijon merimanga eshte e perbere prej insektesh te ngordhura, pluhur dhe cdo gje qe mund te gjehet ne Amazone, ku eshte zbuluar dhe kjo merimange genjeshtare. Arti i mashtrimit eshte nje ves familjar.Edhe se figura e nje merimange ne syte tane eshte rreth 2 centimetra e gjysem, trupi i saj nuk i kalon 5 mm gjatesi.

Sipas analisteve kjo lloj merimange  ka zakon te ndertoje vepra arti per te mashtruar ata qe mund ta sulmojne.Asnjehere nuk ishte vene re nje maskim kaq perfekt, per me teper me formen e nje merimange me shume kembe. Kjo kafshe e vogel leviz para dhe prapa duke ndertuar nje maske merimange qe kur ndonje grabitqar te vije per te sulmuar te sulmoje ate ne vend te origjinalit.