Ja kush e bindi Alketin te dorezohet !

65106Një oficer i forcave speciale EKAM, që e kishte arrestuar Alketin 2 herë më parë, ishte njeriu që e bindi për t’i dhënë fund pengmarrjes dhe të dorëzohej. I lodhur dhe i stresuar nga presioni 24 orësh, Alket Rizai më në fund u dorëzua duke thënë “Nuk mund të shkoj më tej, le të marrë fund këtu”.Por ajo që la pa fjalë forcat e policisë, ishte fakti që Alketi kishte luajtur 24 orë me bllofin. Ai nuk kishte me vete eksploziv C4, ashtu siç pretendoi përgjatë 24 orëve, duke kërcënuar se do të hidhte në erë burgun, nëse nuk i jepnin një makinë të largohej. Objekti që mbante në duar ishte një tranzistor i vogël i vjetër, me izolues, fije dhe bateri, që të krijonte përshtypjen e një bombe.Gjatë gjithë orëve të pengmarrjes, me Rizain u bënë negociata për lirimin e pengjeve nëpërmjet radiove të policisë, dhe e dashura e tij që e kishte ndihmuar në arratisjen e dytë, këtë herë ishte në grupin e negociatorëve.
Pas gjith ketyre negociatave dhe nga lodhja e tepert ai i dha fund pengmarrjes dhe shikoni  me poshte se  cfar tha ALKETI per nje tv grek.