Ja hoteli i ndërtuar vetëm me akull Video)

hotelimeakull-658x330

Nëse jeni ardhurues i dimrit, atëherë patjetër duhet ta vizitoni Hotelin prej Akulli në Jukkasjärvi të Suedisë. Kjo godinë e ftohtë është ndërtuar me 1000 tonelata akull të mbledhur nga Lumi Torne dhe 30.000 tonelata përzierje të borës dhe akullit që janë përdorur për të “ngjitur” strukturat e saj.
Çdo vit rreth 100 njerëz i rindërtojnë pjesët e hotelit të shkrira gjatë muajve të verës.