Ja cili është sekreti i jetëgjatësisë!

Dieta Mesdhetare të zgjat jetën… Studiuesit në Universitetin e Mastrichtit kanë punuar për dhjetë vite me radhë duke studiuar 120 mijë burra e gra.

Në përfundim ka rezultuar se ata që ndiqnin një dietë mesdhetare, të kombinuar me ushtrime dhe nuk pinin duhan, jetonin deri në 15 vite më shumë.

Një dietë mesdhetare është e pasur me perime, vaj ulliri, fruta, arra, peshk dhe drithëra, dhe përmban pak mish e alkool.

Efekti është shumë më i madh tek femrat, që jetojnë deri në 15 vite më shumë, kurse meshkujt deri në 8 vite.