Ja arsyeja pse kjo blogere nuk depilon këmbët e saj! (Video)

Vetëbesimi është super fuqia juaj më e madhe…

Morgan Mikenas kujton ndjenjën e vetëdijshme të qimeve të parruara të këmbëve si një para-adoleshente. Por, blogerja 20 vjeçare mori një vendim vitin e kaluar – ajo ka depiluar trupin dhe nuk është penduar fare për këtë.

Në fakt, Morgan dëshiron të inkurajojë njerëzit tjerë të bëjnë këtë ndryshim poashtu, nëse është diçka për të cilën janë të interesuar. Në një video që tani është bërë virale në internet e postuar n Mars, Morgan ka shpjeguar: ”Unë nuk po përpiqem ta bëj njerëzimin thjeshtë të ndalojnë së depiluari krahët dhe këmbët, por dua thjeshtë t’i frymëzoj të tjerët…çfarë funksionon për ju? Çfarë ju bën më të rehatshëm”? Ajo u drejtua sërish duke prekur qimet e trupit: “Ka diçka më shumë në jetë se sa trupi fizik, ekziston diçka më e madhe se paraqitja e jashtme”.

Morgan thekson se zgjedhja e saj kishte të bëjë më shumë me atë se sa e papërshtatshme ishte depilimi i rregullt gjatë gjithë kohës, por poashtu se dëshiron të tejkalojë normat kulturore. “Unë ndalova së rruajturi sepse për mua ishte një shqetësim”, theksoi ajo. “Është diçka e pakuptimtë, ndjehem sikur është një akt nënshtrimi ndaj kulturës së mbizotëruar nga meshkujt ku jetojmë. Dua të marr vendime me vetëdije për veten time dhe të bëj zgjedhje që i shërbejnë qëllimit tim. Depilimi i këmbëve për hir të tjerëve më bën të ndihem e pafuqishme”.

Sa i përket këshillës që do t’u ofrojë njerëzve tjerë, Morgan tha: “Dua që ta dini se vetëbesimi është superfuqia juaj, mund të qëndroni imune ndaj kritikave duke qenë të patrembura, praktikoni pranimin për të tjerët dhe veten tuaj”.Morgan është pjesë e një tendence të femrave që mbështesin qimet në trupin e tyre. Ajo kishte vendosur që tërë energjinë ta fokusojë në relaksim dhe jetë të vërtetë, pa u ngarkuar me mendimin se a duket bukur për meshkujt apo jo.
Për më shumë ju sjellim më poshtë edhe videon: