Hodhi grepin e peshkimit në liqen, ngeli pa fjalë nga ajo që zbuloi

Historia që do lexoni më poshtë daton që prej kohës kur zbuluesi i saj ishte ende fëmijë dhe shpesh vizitonte liqenin në përpjekje për të kapur ndonjë peshk.

megjithatë liqeni i zonës së tij, fshat rus, ka qenë gjithmonë i çuditshme pasi nxirrte flluska në sipërfaqe dhe kishte një ngjyrë të gjelbër të errët.

Ai nuk ishte i sigurte se çfarë kishte aty realisht, por pas 50 viteve u rikthye në fshat për të zbuluar misterin që e kishte tunduar që në fëmijëri. Mori masa bashkë me autoritetet lokale dhe pas një përpjekjeje disaorëshe arritën të nxirrnin në sipërfaqe një “gjigant” prej 7 metrash.

Gjetja ishte një tank sovjetik, ndoshta i kapur nga ushtria gjermane në luftë ndaj rusëve dhe është hedhur në liqen për të zhdukur gjurmët.

Zbulimi ishte aq tronditës sa zona vendosi të organizojë një muze historik, ku do ekspozohet tanku disavjeçar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA