Historia më prekëse/ Ai vdiq i vetëm por la pas diçka që do ta kujtoni gjithë jetën (Foto)

>Një njeri i moshuar, Max Filiser, ndërroi jetë në shtëpinë e infermieres që kujdesej për të dhe asaj j’u desh të pastronte gjërat e tij.
Infermieres j’u duk sikur ai nuk kishte asgjë më vlerë si njeri derisa gjeti poezinë.
Në mesin e pak gjërave që ai kishte ishte dhe një poezi e shkruar. Ndoshta poezia me shpresëdhënëse që ka parë historia e njërëzimit. Infermierja e lexoi dhe vendosi të bëjë një kopje për tja treguar kolegëve të saj.
Fjalët buruan nga thellësia e zemrës së tij:
Dhe përgjithmonë po humb … një corape apo një këpucë?
Të cilat, rezistonin apo jo … ju lejon të bëni si të doni,
Me larjen dhe të ushqyerit … Dita e gjatë për të mbushur?
Është kjo ajo që jeni duke menduar? A është kjo çfarë ju shihni?
Pastaj hap sytë mirë, infermiere … ju nuk jeni duke më kërkuar mua,
Unë do t’ju them kush jam. . . . .. ndërkohë që jam ulur akoma mbi këtë botë,
Po zbatoj rregullat e tua … dukë ngrënë sipas vullnetin tënd,
Unë jam një fëmijë i vogël dhjetëvjecar … me një baba dhe nënë,
Vëllezër dhe motra … të cilët e duan njëri-tjetrin,
Një djalë i ri i gjashtëmbëdhjetë … me krahët në këmbët e tij,
Ëndërroja që shumë shpejtë … dashurinë e jetës do takoja,
Një dhëndër së shpejti njëzetvjecë … zemra ime hedh një hap,
Ditët e errëta janë mbi mua … Gruaja ime është tashmë e vdekur,
Unë shoh në të ardhmen … Unë dridhem me frikë,
Për rininë time janë të gjithë të rritur … për rininë e vetes së tyre,
Dhe unë mendoj për vitet … dhe dashurinë që kam njohur,
Unë jam plak … dhe natyra është mizore,
Është dëshpëruese për kalon në pleqëri … dukesh si një budalla,
Trupi, shembet … hiri dhe energjia, të largohet,
Por tani ka një gur … në vendin që dikur kishte një zemër,
Por, brenda këtij trupit të vjetër një i ri ende banon,
Dhe tani dhe përsëri … zemra ime e dhunuar shtohet,
Mbaj mend gëzimet … Mbaj mend dhimbjen,
Dhe unë dua të dashurojë jetën … përsëri nga e para,
Unë mendoj për vitet, të gjithë mu dukën shumë pak … shkuan shumë shpejt,
Dhe të pranojë faktin e zymtë … se asgjë nuk mund të zgjasë përgjithmonë,
Pra, hapini sytë njerëz … hapini mirë dhe shikoni.
Nuk është një njeri i çuditshëm i vjetër në foto.
Shikoni më afër … shikoni … JAM UNË !!