Hiqni qafe dhembjen e shpinës: Tri ushtrime tendosjeje të cilat ju nevojiten (VIDEO)

boximage-780x439-650x358Nëse për shkak të qëndrimit ulur tërë ditën në zyrë shpesh ju dhemb shpina, ju propozojmë që këto tri ushtrime të tendosjes t’i përfshini në stërvitjet tuaja. Dhembja e shpinës është një ndër problemet më të shpeshta shëndetësore të kohës moderne, por, nëse nuk e sanojmë me kohë, mund të shkaktojë pasoja serioze, Ryan Krane, shpikës i programit shumë të dobishëm, i cili ndihmon në eliminimin e dhembjes së shpinës, ushtrimet i ka ndarë në tri lëvizje themelore të tendosjes. Ushtrimi i parë bëhet për tendosjen e fleksorëve të kërdhokullës dhe për eliminimin e dhembjes në pjesën e poshtme lumbale të shpinës. Në ushtrimin e dytë bëhen tendosjet e muskujve të gluteusit, ndërsa në të tretin theksi vihet në tendosjen e muskujve të shpinës. Duke i bërë këto tri ushtrime, do t’i relaksoni muskujt e shpinës dhe do të shtoni vëllimin e lëvizjeve. Për udhëzime më të hollësishme, shikojeni videon: