Hëna dhe Jupiteri, shumë pranë njëri-tjetrit

Në natën midis 25 dhe 26 dhjetori Hëna dhe Jupiteri kanë qenë shumë pranë njëri-tjetrit. Fenomeni është parë në të gjithë botën (rreth orës 2;10, me orën tonë), pavarësisht se me Hënën e plotë ishte e nevojshme të bëhej ndonjë sforco më shumë.

Në astronomi një konfigurim i tillë ndodh kur dy yjet kanë të njëjtën largësi ose të njëjtën zbritje nga qendra e Tokës. /albeu