Gratë që rruajnë pjesët e tyre intime, duhet ta dinë këtë gjë

Sigurisht, shumica e femrave rruajnë pjesët e tyre intime, për pastërti e freski.

Sipas një studimi të fundit, shumica e femrave tërësisht i heqin të gjitha qimet nga zonat e tyre intime. Kjo është bërë gjë normale – madje konsiderohet domosdoshmëri, por shumë nuk i’a kanë idenë e efekteve anësore.

Rekomandohet që qimet në pjesët intime të grave të mos rruhen.

Në këtë pjesë të trupit, lëkura është shumë e ndjeshme dhe një prerje e vogël mund të jetë shumë e rrezikshme për gruan.

Djersët, madje edhe irritimi i lëkurës në këto vende shumë gra i ka dërguar në operacion e madje ka pasur raste edhe fatale.

Ekspertët këshillojnë mënyra tjera të rruajtjes së pjesëve intime, për shembull qimet të shkurtohen, por të mos rruhen tërësisht. Për të evituar rreziqet që vinë nga prerjet në këto pjesë.