Google News fiton betejën ndaj botuesve gjerman të lajmeve

loading...

Google

loading...
Google News dhe grumbulluesit tjerë të lajmeve mund të vazhdojnë të shfaqin artikuj të lajmeve të shkurta në faqet e tyre të internetit pa qenë të detyruar të paguajnë për përmbajtjen e ofruar tek vizitorët e tyre.

Ligjvënësit gjermanë në një votim parlamentar i cili është mbajtur sot kanë votuar pro gjigantit të teknologjisë Google dhe faqeve tjera që grumbullojnë lajme, duke i dhënë një goditje  të fortë botuesve  tradicional të lajmeve, duke përfshirë edhe emrat si Axel Springer AG (SPR) dhe Bertelsmann SE .

Shumica e ligjvënësve nga koalicioni i kancelares Angela Merkel kanë lejuar kompanitë e tilla si Google të shfaqin “fjalë të vetme ose fragmente shumë të vogla tekstuale në faqet e tyre të internetit” duke i referuar lajmet drejt botuesve origjinal, pa paguar asnjë kosto.

Në bazë të ligjit të ri, për përmbajtjen e lajmeve të cilat i tejkalojnë këta kufij, botuesit ruajnë të drejtën ekskluzive të përdorimit të përmbajtjes.

loading...