Gjysma e prindërve pendohen për emrat që i vënë fëmijëve

prinder-370x290Gjithnje e me shume eshte ne mode qe prinderit i vendosin femijeve emra origjinale, por kjo zgjedhje nuk eshte pa pasoja.

Sipas nje studimi anglez 43% e prinderve jane penduar ne njefare menyre per emrat qe i kane vene femijeve, 19% prej tyre deklaruan se nuk e pelqejne me emrin qe i kane vene dhe 2% e urrejne emrin qe i kane vene femijes.

Shpesh rastet kur prinderit pendohen per emrat e vene, jane kur behet fjale per emra te njerezve te famshem (apo te femijeve te tyre), psh. kur njerezit e famshem e humbin popullaritetin (gje qe ndodh shume shpesh kohet e fundit).