Gjithë jetën tuaj e keni keqpërdorur sirtarin poshtë furrës, ja për çfarë shërben në të vërtetë

Shumë herë kemi blerë gjëra pa e ditur se si mund të përfitojmë prej tyre, por kemi filluar t’ju japim përdorime të ndryshme nga funksioni real që kanë. Një shembull janë furrat e sobë së bukës, më saktë pjesa e poshtme poshtë furrës.

Shumë soba kanë poshtë furrës pjekëse një sirtar që përgjithësisht përdoret si dollap për veglat dhe enët që i përdorim për gatim.

Për habinë tuaj, në fakt ky sirtar shërben për të mbartu ngrohtë ushqimet, jo për t’i pjekuar por që t’i mbaje në një temperaturë konstante. Kur shtroni një darkë me miqtë tuaj në vend që të përdorini mikrovalën mund ta shfrytëzoni sirtarin e poshtëm të furrës për ushqimet që duhen servirur të ngrohta.