Gjithçka nis nga gjëndrat tiroide, hormonet, humbja e tepërt në peshë apo mbipesha, tretja: Ja çfarë duhet të han

Nëse gjëndrat tiroide nuk janë mjaftueshëm aktive dhe vjen deri te pakësimi i sekretimit të hormoneve, mund të vuani nga lodhja kronike, pagjumësia, mungesë e vullnetit, depresion dhe tretje të ngadaltë. Këto ushqime janë më të rëndë- sishmet në shërimin e gjëndrave tiroide, raporotn Gazeta Kosova Sot

FASULJA Fasulja është burim i mirë për energji, që mund të jetë e përdorshme nëse hipotireoza shkakton lodhje. Fasulet përmbajnë proteina, antioksidues dhe shumë minerale dhe vitamina. Fasulja është e pasur edhe me fibra, që mund të jetë e dobishme nëse vuani nga tretja e ngadaltë.

PESHQIT Aminoacidet omega-3 peshkun e yndyrshëm si salmonin e egër, tunën ose sardelet si ushqim të shkëlqyeshëm për drekë apo darkë. Hipotireoza që nuk është nën kontroll mundet ta shtojë nivelin e kolesterolit dhe të shtojë rrezikun për sëmundje të zemrës. Dihet që aminoacidet omega-3 pakësojnë inflamacionet, ndihmojnë te imuniteti i dobësuar, pakësojnë.Gjithçka nis nga gjëndrat tiroide, hormonet, humbja e tepërt në peshë apo mbipesha, tretja: Ja çfarë duhet të han