Gjendet ne Australi guri i arte 5 kg, vlen 230 mije euro (video)

U gjend në rreth 60 cm thellësi, falë një “metal-detector”-i të thjesht në qendrën arkeologjike të Ballarat.

f41399fd-ed94-4e69-a935-056764704c2b---0-

 

Një gur i artë 5 kilogramë me formën e “Y” dhe që vlen 230 mijë euro është gjetur nga një arkeolog. U gjend në rreth 60 cm thellësi, falë një “metal-detector”-i të thjesht në qendrën arkeologjike të Ballarat, rreth 110 km larg Melburnit në Australi.

Një fat i vërtetë për burrin, i cili ka zgjedhur të qëndrojë anonim, por e ka publikuar videon e arit të gjetur në Youtube. Konfirmimi i zbulimit është bërë nga Cordell Kent, pronari i “Mining Exchange Gold Shop”, dyqan që blen dhe shet arin e qytetit. “Të shumtë janë ata që mendojnë se thesarat janë mbaruar dhe s’ka më asgjë, por kërkuesi punoi në një zonë ku dhjetëra arkeologë kishin punuar në të kaluarën dhe ngulmimi i tij u shpërblye”.