Gëzim Kastrati: Emërimi i Shabajnt si gjyqtar, ‘e sjell ujkun në turishtë’

“Me dekretimin e gjyqtarit Enver Shabanaj, si gjyqtar në Gjykatës Themelore të Prishtinës, Këshilli Gjkyqësor i Kosovës, “po e sjellë ujkun në turishtë”, kështu ka thënë babi i së ndjerës Diana Kastrati, I cili ka thënë që nëse KGJK-ja nuk e anulon vendimin për përgjedhjen e gjyqtarit Enver Shabanaj, atëherë do të kërkoj edhe shkarkimin e kryetarit të KGJK-së, Enver Peci. Ai ka thënë se Shabanaj ka dështuar në kryerjen e punës së tij, dhe se emërimi I tij është shkelje e radhës që po I bëhet kësaj familje, raporton KTV.

Gëzim Kastrati shpreson se propozimi i bërë nga KGJK-ja për dekrektim të këtij gjyqtari nga Presidentja të anulohet, dhe në këtë mënyrë, të kontribohet në të mirë të drejtësisë.
Ndërkohë, edhe deputet e Kosovës kanë kërkuar nga Presidentja të rishikohet dekretimi dhe të merret një vendim në përputhshmeri me Kushtetutën