Gazeta amerikane, artikull për Shpend Ahmetin

Punën e Shpend Ahmetit e morri si shkak për të shkruar artikull gazeta amerikane Kristian Sajens Monitor.
Ky medium kryetarin e Prishtinës e sheh si luftëtar kundër krimit dhe korrupsionit. Aty autori përmend edhe kërcënimin me vdekje që i është bërë kreut të kryeqytetit, transmeton klankosova.

Vend në këtë shkrim gjeti edhe arrestimi i 10 isnpektorëve dhe rrënimi i disa objekteve këtë komunë.
Bile shitja e veturës së kryetarit dhe udhëtimi i tij për në zyre me autobus thuhet se ka ndryshuar për të mirë politikën kosovare.
Analistët kosovar kanë thënë për këtë gazetë se qytetarët e Prishtinës votuan për Ahmetin e jo për partinë e tij.