Fusha magnetike e Tokës goditet nga një stuhi diellore e nivelit 5!

fushaToka goditet nga një stuhi diellore!

Pas një muaj e gjysmë qetësie, filloi stuhia magnetike në Tokë: Indeksi i çrregullimeve gjeomagnetike arrti në nivelin 5 –niveli minimal që konsiderohet stuhi.
Lajmi është konfirmuar nga të dhënat e grumbulluara të Institutit të Parashikimeve të Motit të Hapësirës, të Shërbimit Kombëtar të Oqeanografëve dhe Kërkimeve Atmosferike të SHBA-ve.

Shkaku i stuhisë magnetike është rryma e stuhisë diellore, shpejtësia e të cilës arrin në 600 km në sekondë.