Fshati Afrikan, një fshat i veçantë

lajmeonline.net-post-thumbnail434140Në një cep të largët të Afrikës perëndimore ndodhet një fshat i ndryshëm nga të tjerët. Çdo ndërtesë në Tiebele, Burkina Faso është e dekoruar me afreske dhe struktura të veçanta që i bëjnë të duken tejet unike.
Fshati i izoluar ështështëpi e një prej grupeve më të vjetra etnike në vend, të cilët janë vendosur këtu në shekullin e XV. Çdo shtëpi ndryshonnga tjetra, jo vetëm nga modeli, por edhe nga vizatimet që janë bërë në të. Jo të gjitha ndërtesat janë të banuara, disa prej tyre shërbejnë edhe si mauzoleumë, ku prehen dhjetra njerëz.