Fruti që ndihmon në formësimin e gjoksit

ananas
Bëhët fjalë për ananasin i cili është një frut tropikal i ëmbël,i shijshëm dhe plotë vlera ushqyese,duke përfshirë vitaminën C,bakër ,mangan dhe folate.

Gjithashtu përmban bromelain i cili është një kompleks që përmirëson sistemin imunitar,në parandalimin e kancerit,shërimin e plagëve dhe përmirësimin e tretjes.

Për më tëpër bromelaina mund të zvogëlojë inflamacionin e dhimbjeve të nyjeve nga efektet e dëmshme të radikaleve të lira.

Ekspertët shëndetësor pohojnë se ananasi përmban një gamë të tërë antioksidantësh dhe se përdorimi tek femrat është i domosdoshëm.Ai përmban substanca që rrisin elasticitetin e fibrave të lëkurës,transmeton parrotlla.
Kjo është e dobishme sidomos tek femrat që me kalimin e viteve fillojnë të humbasin formën e gjinjëve.

Një gotë me lëng ananasi përmban rreth 130 kalori,kalcium dhe magnez.

Për më tepër ajo ka 25 mg vitamin C, e cila është 30 % e vlerës së rekomanduar tek femrat, ndërsa tek meshkujt 25 %.

Prandaj, rekomandohet që gratë të konsumojnë në baza të rregullta ananas në mënyrë që të eliminojnë celulitin dhe të humbasin peshë.