Foto e rrallë, kur amerikanët përdornin si imazh flamurin shqiptar

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë ka postuar në faqen e saj në Facebook në rubrikën “Fotoja e Ditës” një pullë amerikane me imazhin e flamurit shqiptar, lëshuar më 1943.
Kjo foto është një tjetër tregues për miqësinë mes Shteteve të Bashkuara dhe Shqipërisë.

Marrëdhëniet me SHBA-në mbeten të rëndësisë parësore dhe strategjike për Shqipërinë. SHBA-të, janë aleati i pazëvendësueshëm i demokracisë dhe i shtetit shqiptar.

Bashkëpunimi dhe partneriteti midis dy vendeve është i orientuar në drejtim të forcimit të stabilitetit, paqes dhe zhvillimit rajonal; konsolidimin e demokracisë dhe shtetit të së drejtës; integrimit Euro-Atlantik të Shqipërisë; thellimit të reformave dhe të zbatimit të ligjit në Shqipëri; të ekonomisë, tregtisë dhe konsolidimit të ekonomisë së tregut; të drejtat e njeriut, lufta kundër terrorizmit, lufta kundër krimit të organizuar dhe trafiqeve ilegale, etj.

Këto marrëdhënie të bashkëpunimit të gjerë dhe partneritetit të ngushtë, janë një bazë e sigurt që ato të përparojnë më tej në interes të dy vendeve dhe popujve tanë, në interes të paqes, sigurisë dhe zhvillimit të rajonit tonë e më gjerë./Gazetain