Forbes 103 milione kineze jane te pasur

Janë rreth 10.3 milionë kinezët e pasur në botë sipas revistës amerikane ‘Forbes’. Bëhet fjalë për persona me pasuri nga 100 mijë deri në 1 milionë dollarë. Shumica prej tyre janë të moshës 30-40 vjeç.Këta persona punojnë në financë biznes dhe në industri të ndryshme. Ndryshe nga super të pasurit kinezë pasanikët në fjalë nuk mendojnë të largohen nga vendi i tyre por duan me çdo kusht që fëmijët të studiojnë jashtë shtetit. 55 e të pasurve kinezë janë meshkuj dhe më shumë se gjysma e tyre janë me arsim të lartë.