Flini me lëvoren e bananes në kokë, nuk do të besoni se çfarë sëmundje shëroni!

Nëse keni përjetuar migrenën, e dini se çfarë do të thotë një dhimbje e tmerrshme e kokës.

Zakonisht migrena përcillet me marramendje, vjellje dhe ndjeshmëri të lartë ndaj dritës dhe zërit. Në çdo rast, shkaktari i migrenës mbetet i paidentifikuar. Mund të shkaktohet nga ndryshimet hormonale, për shkak të stresit, ekspozimit në diell etj.

Mirëpo, për shërimin e kësaj sëmundje të tmerrshme ndihmon banania.

Ju duhet të mbështillni një kub akulli me lëvore të bananes dhe ta vendosni në kokë, pasi kjo ndikon që kaliumi të absorbohet direkt përmes lëkurës.

Veç bananes, në shërimin e migrenës ndihmon edhe mjalti, gjalpi i kikirikut, xhenxhefili etj.