Flasin shkencëtarët: Kemi zbuluar çfarë ndodh me njeriun pas vdekjes

Të gjithë e kemi frikë vdekjen sepse nuk e dimë se çfarë do ndodh me ne, pasi të ikim nga kjo botë. Edhe në qoftë se jemi fetar apo ateist, fakti që ne nuk dimë se çfarë ndodh pasi vdesim na tmerron.

Pyetjes se çfarë ndodh pas vdekjes i janë përgjigjur disa shkencëtar britanik. Ata thonë se 30 sekonda para se të vdesim do të bëjmë gjithë udhëtimin e jetës sonë, pra do të kujtojmë se çfarë ka ndodhur me ne.

Shkencëtarë janë të bindur se njeriu i mbyll sytë me kujtimin më të bukur të jetës dhe kjo mund të jetë prova se si vazhdon jeta pas vdekjes.

Shkencëtarët e shpjegojnë këtë me faktin se njerëzit nga kafshët e tjera nuk është thjesht madhësia e trurit, është efikasiteti ose aftësitë e trurit të njeriut.

Mbështjellësit ose format të ngjashme me ‘rrudhat’ e trurit të neriut janë ato që krijojnë “fuqinë përpunuese” të superioritetit apo aftësive, kur krahasohet me kafshët tjera me trurin njerëzor.

Mbulesat e turit të njeriu lejojnë më shumë sipërfaqe edhe në një hapësirë kompakte duke krijuar më shumë energji.