Femrat me terheqese per meshkujt? Jane ato qe…

1

 

 

E keni menduar ndonjëherë se ajo çfarë i tërheq me tepër meshkujt është pikërisht…fytyra juaj? Ky është rezultati i habitshëm i një studimi francez nga Instituti i shkencave te zhvillimit ne Montpellier. Zotërinjtë preferokan me tepër ato femra te cilat kane tipare te ngjashme me te tyret.

Për te arritur ne këtë përfundim, kërkuesit kane pyetur shume persona dhe kane koleksionuar foto te cilat atyre iu dukeshin me tërheqëse. Pas analizimeve te shumta rreth 2 meshkuj ne 5 kishin përzgjedhur femra me ngjyra flokësh te njëjte me ta dhe me sy, buze, qerpikë dhe mjekër te ngjashme me te tyret.

Me pas u studiuan edhe 155 çifte te cilët kishin te paktën një fëmijë. Për habi edhe ne këtë rreth rezultat tregonin te njëjtën gjë. Po femrat? Mos valle edhe ato preferojnë një mashkull pak a shume te ngjashëm nga tiparet me to? Ka gjasa qe te jete kështu, por me tepër janë meshkujt ata për te cilët fiziku ka një rëndësi me te madhe.