Femra, kini kujdes: Nëse veproni kështu para se të shkoni të flini gjumë, do të plakeni dyfish më shpejt!

Shumë dama pas ditës së lodhshme mezi presin që të shkojnë në krevat për të fjetur dhe harrojnë kurën e obligueshme para gjumit.

Nuk duhet harruar që kemi vetëm një fytyrë, e cila, nëse rrudhet, kthim prapa nuk ka.

Prandaj është me rëndësi t’u përmbaheni këtyre ritualeve para se të shkoni në gjumë: Ngadalësoni plakjen e lëkurës. Çdo natë lëkura rigjenerohet, ndërkaq ju jini ajo që i ndihmoni të rigjenerohet.

Nëse nuk është e pastër, rigjenerohet më ngadalë, ndërkaq kjo do të rezultojë me shfaqjen e shpejtë të rrudhave. Ushqejeni fytyrën tuaj.

Para se të shkoni të flini gjumë, patjetër qitni në fytyrë kremin hidratues, ushqyes, i cili, sipas mundësive, përmban në vete antioksidante.

Lëkura e buzëve është e hollë dhe posaçërisht e ndjeshme, andaj është me rëndësi ta hidratizoni para se të shkoni në krevat për të fjetur.

Lyeni çdo mbrëmje me balsam në mënyrë që të mos jenë të thata dhe të mos pëlcasin. Patjetër hiqeni grimin para se të flini gjumë dhe pengoni plaken e parakohshme të lëkurës dhe shfaqjen e qeskave në gropat e syve.