Fëmija i mrekullive:Me HIV & i pamjekuar, shfaqet i shëruar 9 vite me vonë

Një foshnje e cila lindi me HIV, u trajtua për pak kohë pas lindjes dhe ka jetuar një jetë të shëndetshme dhe pa mjekime për plot nëntë vite.

Fëmija, i lindur në Afrikën e Jugut, mori një kurë të shkurtër me antiretrovirale për disa muaj pas lindjes. Që atëherë, fëmija nuk ka marrë mjekime të tjera dhe nuk ka shfaqur simptoma apo shenja të virusit për nëntë vite.

Shumica e pacientëve kanë nevojë për mjekim dhe barna për të parandaluar sulmet e virusit në sistemin imuntar dhe ergo për të parandaluar SIDA-n.

Doktorët nuk e kuptojnë ende si është e mundur që fëmija afrikan është i shëndetshëm dhe nuk besojnë se ka ndikuar vetëm terapia me antiretrovirale pas lindjes.