FARA QË PARANDALON KANCERIN, RRIT FLOKËT, PËRMIRËSON SHIKIMIN DHE ELIMINON RRUDHAT

Edhe pse shumë njerëz zgjedhin t’i hedhin për shkak të shijes së tyre të hidhur, farat e rrushit janë shumë të shëndetshme dhe kanë shumë veti kuruese që do të ishte mirë të mos i injoroni.

Përveçse janë antioksidantë të shkëlqyer, na ndihmojnë të dukemi më të rinj, të humbasim peshë si dhe të parandalojmë një sërë sëmundjesh. Më poshtë po ju listojmë 8 arsye se pse duhet të konsumoni farat e rrushit.

Antioksidantë

Farat e rrushit përveçse janë antioksidantë shumë të mirë, janë të pasur gjithashtu me vitaminë C dhe beta-karoten.

Parandalimi i kancerit

Pikërisht për shkak të vetive antioksiduese farat e rrushit janë shumë të mirë për të parandaluar kancerin. Disa studime kanë provuar efikasitetin e tyre veçanërisht tek kanceri i lëkurës, i prostatës dhe i gjoksit.

Depurativë

Farat e rrushit u këshillohen veçanërisht duhanpirësve, pasi ndihmojnë në pastrimin e gjakut duke eliminuar efektet e duhanit. Përpos kësaj, ndihmojnë në eliminimin e stresit dhe të efekteve të tij.

Qarkullimi i gjakut