“Është i mbushur me gjak”, zbulohet misteri i liqenit që për vite tronditi botën (Foto)

Laguna e kuqe është emri i një liqeni që gjendet në pjesën jugperëndimore të Bolivisë, në afërsi të kufirit me Kilin. E veçanta e këtij liqeni është uji i tij i kuq.

Ngjyrën e kuqe ia japin algat dhe mikroorganizmat e tjerë, ndërsa ishujt e vegjël të kripës së bardhë të kristaltë, e cila quhet boraks, krijojnë një kontrast të përsosur.

Në këtë liqen gjenden edhe lejlekët e kuq që janë specie shumë e rrallë. Madje nga mesi i viteve 1950-ta, shkencëtarët patën deklaruar si specie të zhdukur, deri sa u gjetën përsëri në brigjet e Lagunës së Kuqe.

Për vite me radhë pamja e këtij liqeni ka tronditur botën, derisa biologët shpjeguan se ngjyra e kuqe vinte prej algave dhe se legjendat që tregoheshin për përbindëshat e liqenit nuk ishin aspak të vërteta.