Erdogani tregon emrin e TRADHTARIT ePabesueshme ai ësht me prejardhje …

safe_image

Fatkeqësisht edhe ushtria është përfshirë dhe është manipuluar prej një grupi që dëshiroi të krijojë një shtet parallel. Ky është një veprim që është i papranuar dhe ata do të dënohen rëndë. Ata menduan që do të rrëzonin një Qeveri dhe një Komandant Suprem si unë, i cili erdhi me votat e popullit. Turqia e vjetë më nuk është. Ne jemi duke e reformuar. A mund të paramendoni që mbi Aerportin Ataturk po fluturojnë aeroplanë që është dashur të fluturojnë mbi armiqtë tanë. Ju bëj thirrje që krerët ushtarak të dorëzohen sa më parë”, tha ndër të tjerash Erdogan, trasnmeton Telegrafi.

Erdogan ka thënë më tutje se organizatorët e grush shtetit janë urdhëruar prej një personi që jeton në Pensivani të SHBA-ve, ku presidenti turk aludoi në Fetullah Gulenin, i cili edhe në të kaluarën organizoi një grusht shtet, por që dështoi.

Ai i është rikthyer po ashtu postimeve në Twitter, duke e quajtur grushtin e shtetit turpërim që i është bërë.