Eliminoni migrenën me këtë pije të thjeshtë

largea_untitledff1457525480

Një numër i madh i njerëzve vuajnë nga migrena, dhembje e fortë që nuk ju lejon të shijoni pothuajse asgjë. Ajo mund të zgjasë deri në 72 orë dhe nganjëherë as ilaçet nuk bëjnë punë për ta larguar dhimbjen.

Migrenën e shkaktojnë disa faktorë përfshirë stresin, alkoolin, alergjitë dhe deficiencat. Megjithatë shkaku kryesor është dehidrimi dhe çekuilibrimi i elektrolitëve.

Elektrolitët përkrahin dhe rregullojnë funksionin e nervave, ata rregullojnë edhe sistemin kardiovaskular dhe funksionin e muskujve. Meqenëse migrena është një reaksion inflamator, magnezi ka rëndësi të madhe në eliminimin e saj.

Receta që lehtëson dhembjen është mjaft e thjeshtë:

1 gotë ujë
Lëng limoni – një limon i plotë
2 lugë kripë deti (tentoni të merrni kripë kualitative si ajo e Himalajeve)

Edhe pse nuk është e vërtetuar plotësisht që është efektive, fakti që infermieret injektojnë elektrolitë intravenozë në pacientët që vuajnë nga migrena mund t’ju bindë.